nieuws 21-11-2016

GERT-JAN THEUNISSE/STEVENS BIKES

MTB CLASSIC – DE RIPS – 30 APRIL 2017

Opening Sforz Continental Mtb Marathon cup

Als opening van de Sforz Continental Mtb Marathon Cup heeft de Gert-Jan Theunisse/Stevens Bikes MTB Classic de primeur. Op zondag 30-04-2017 wordt de 1e wedstrijd verreden (van 7 wedstrijden) van het seizoen meetellend voor de cup

Open Nederlands MTB Marathon kampioen van 2013 heeft een uitdagende ronde van circa 40km uitgezet vanaf de nieuwe startlocatie, wijer 10 5763PJ (Milheeze). Hier hebben we start/finish, inschrijving en verzorging.

Inschrijven toertocht van 8:00u tot 9:00u                                       Voorinschrijving wedstrijden:  www.gertjantheunisseclassic.nl

De TOERTOCHT gaat over hetzelfde parcours als de wedstrijden. Om 9:45u wordt bij de splitsing de lus van het 45km het parcours afgesloten. Er kan dan alleen verder worden gegaan over het 25km parcours, dit om het parcours tijdig vrij te hebben voor de wedstrijd. Ongeveer halverwege het parcours is er een verzorgingspost.

De WEDSTRIJD van de 120km afstand (3 ronden) start om 10:30u. Vanaf de start wordt er begonnen met een kleine vlakke lus en vervolgen dan het parcours. In het parcours zit veel variatie, iets wat de meeste in deze omgeving niet verwachten. Teruggekomen bij de startplaats is de verzorggingspost, dan volgen er nog een paar km met diverse uitdagingen, om vervolgens aan de 2e of 3e ronde te beginnen.

De WEDSTRIJD van de 80km afstand (2 ronden) start 11:00u. Ook nu weer eerst een kleine vlakke lus en dan de rest van het parcours.

De WEDSTRIJD van de 40km afstand gaat over 1 ronde met een aanloop lus. Nu ook weer net voor de finish de verzorging.

Na de finish is er de mogelijkheid voor een hapje en drankje om weer op krachten te komen.

Met KERST gaat de voorinschrijving open (alleen voor de wedstrijd), op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven mits er nog plek is en het is dan iets duurder.