Nieuws 18-12-2016

De Rips

In 2004 deed Gert-Jan zelf mee aan de allereerste opening wedstrijd van de RWP Marathoncup in de Duitse Kellerwald  Bikemarathon.                                                                                                                                                                              Nu 13 Jaar later op 30 April  wordt de Gert-Jan Theunisse/Stevens Bikes MTB Classic de eerste wedstrijd in 2017 van Nederlands mooiste wedstrijd serie ,nu Sforz Continental MTB Marathoncup genaamd.

Oud Open Nederlands MTB Marathon Kampioen van 2013 heeft weer een uitdagende ronde van c.a  40 km uitgezet in de omgeving van De Rips en mag best pittig genoemd worden. In het parcours zijn diverse  energie vreters en hindernissen die je hier niet verwacht opgenomen. De hoogte meters vallen mee met c.a. 200 hm op de ronde. Daarom  toch zeker niet minder uitdagend met afstanden van 40/80 km en een echte  marathon afstand van 120 km ,is er een uitdaging voor iedereen.

Gert-Jan Theunisse  zelf  hield ook wel van het lange werk ,getuige zijn beuls werk in de bergen in  1988 voor Steven Rooks en op de Alpe’dHuez,die Steven won en Gert-Jan 2e werd. En in 1989 met zijn formidabele zege in de Tour  op zijn A[pe ‘d Huez.

Later deed hij  dit nog eens op de mtb bij die Kellerwald Bikemarathon van 2004, en na de finish ook nog eens ruim 100 km op de fiets terug naar het vliegveld.

Vóór de wedstrijden, is het eerst de beurt voor de toer rijders. Deze kunnen van 8:00 u-9:00 u mits deze op tijd vertrekken 1 ronde {of korter}van 40 km rijden. Het parcours ligt er dan met de wedstrijd in ieder geval goed bij. Mocht er dan toch nog iets zijn, dan is dit toch zeker wel opgelost als het 1e startschot van  de wedstrijd om 10:30 u op de NIEUWE START LOCATIE valt.

De inschrijvingen gaan met kerst avond 24 dec. om 17:00 u open, snelle inschrijvers krijgen een Buff   {op is op}